Пт, 29.03.2024, 16:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Професійно-технічне училище №31 м.Полтава

Меню сайту
Наше опитування
З якого джерела інформації Ви дізналися про наш навчальний заклад?
Всего ответов: 287
Міні-чат
200
Вікіпедія
Наше опитування
Вам подобається наш сайт?
Всего ответов: 172

Головна » 2019 » Листопад » 19 » «Толерантність – це мистецтво жити з іншими людьми та з іншими ідеями…»
10:32
«Толерантність – це мистецтво жити з іншими людьми та з іншими ідеями…»

   

   Чи відомо Вам, що довготерпеливий краще хороброго, і пануючий над собою самим, ліпший від завойовника міста? Про це написано в Притчах Соломонових, глава 16, вірш 32.

   Міжнародний день терпимості (толерантності) був оголошений ЮНЕСКО в листопаді 1995 року з нагоди 50-річного ювілею цієї організації і відзначається щорічно 16 листопада.

   16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів терпимості. В 1996 році Генеральна Асамблея запропонувала державам-членам щорічно 16 листопада відзначати Міжнародний день толерантності, приурочивши до нього відповідні заходи, орієнтовані як на навчальні заклади, так і на широку громадськість.

   Ідеї толерантності набувають все більшого визнання у сучасному світі, все більше країн впроваджують їх у свою освіту та розглядають їх як найефективніший засіб досягнення взаєморозуміння, взаємоповаги та злагоди між людьми.

   Для український учнів День толерантності також став традиційним.

  З 11– 18 листопада 2019 року згідно з затвердженим планом в професійно-технічному училищі №31 м. Полтава відбулися заходи приурочені «Тижню толерантності».

  11 листопада бібліотекарем Орєховою О.П. оформлений інформаційний стенд «Толерантність – як запорука людяності» з яким мали змогу ознайомитися учні та працівники училища.

  У вестибюлі училища практичний психолог та учні групи № 16 створили «Дерево толерантності», що символізує собою життя, мудрість, духовну культуру людства. Цей універсальний символ, який поєднує небо й землю, містить в собі силу й міць, – став основою для вираження почуттів, адже на нього діти кріпили власноруч вирізані листочки із власним розумінням поняття «толерантність».

  12 листопада психологом Самойленко М.В. для учнів навчального закладу були проведені заняття з елементами тренінгу «Вчимося бути толерантними». Цього ж дня класні керівники та майстри виробничого навчання провели виховні години на тему «Толерантність врятує світ».

  Мета занять – сформувати в учнів чітке уявлення про толерантність; виховувати у дітей толерантність, як одну із складових якостей особистості; розвивати навички спілкування із іншими людьми та взаємодіяти з ними на основі співчуття та взаєморозуміння.

   13 листопада учениця групи № 24 Попова Єлизавета учасник «Школи лідерства» провела для учнів групи № 14 інтерактивне заняття «Будь толерантним до ВІЛ-інфікованих».

   Споконвіку люди панічно боялися усіляких епідемій. Особливо ж лякає все невідоме і незрозуміле, і ці страхи та упередження надзвичайно живучі. Протидіяти їм можуть лише знання, просвіта, виховання толерантності змалечку. А головне – створення більш гуманного і толерантного суспільства. Не можна сказати, що в цьому плані в Україні немає позитивних зрушень. Багато для подолання упереджень і формування толерантного ставлення до людей з ВІЛ-інфікованих роблять різноманітні громадські організації. Тож загальний фон у ставлення до ВІЛ-позитивних людей потроху покращується. Але, на жаль, дуже вже потроху…

   14 листопада психологом навчального закладу проведено інтерактивну бесіду із використанням ситуаційних вправ «Толерантність – наш обов’язок» та тестування учнів «Чи толерантна я людина?»

   Щоб досягти успіху в житті, не бути конфліктним, кожному варто сформувати у собі толерантність як рису характеру. Що необхідно, для досягнення фактору терпимості, розглянули на виховній годині «Будь завжди толерантним», яку провели вихователі гуртожитку Марченко Л.М. та Олійник М.С. 14 листопада з учнями, які мешкають у гуртожитку.

   14 – 15 листопада серед учнів першого курсу було проведено бліцопитування «Найтолерантніший педагог», де учні мали змогу визначити найтолерантнішого майстра та вчителя. В номінації «Найтолерантніший майстер» – перемогу здобула майстер виробничого навчання Король Ж.І., в номінації «Найтолерантніший викладач» – учні найбільше голосів віддали за викладача Орєхову О.П.

   В Україні, як багатонаціональній державі з різними культурами та релігіями, терпимість до інших є головним чинником внутрішньої стабільності та мирного розвитку.

Переглядів: 513 | Додав: ptu31_poltava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
МОН ZNO PTOPO PTO IITZO PEDPRESA UZ POIPPO

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz
Адміністратор сайту: Кругліковська Надія Анатоліївна