Пт, 19.04.2024, 12:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Професійно-технічне училище №31 м.Полтава

Меню сайту
Наше опитування
З якого джерела інформації Ви дізналися про наш навчальний заклад?
Всего ответов: 287
Міні-чат
200
Вікіпедія
Наше опитування
Вам подобається наш сайт?
Всего ответов: 172

Головна » 2017 » Грудень » 22 » Всеукраїнський тиждень з правоосвітньої та правовиховної роботи
13:45
Всеукраїнський тиждень з правоосвітньої та правовиховної роботи

    З 8 по 13 грудня 2017 року в нашому навчальному закладі був проведений Всеукраїнський тиждень з правоосвітньої та правовиховної роботи,  який проводиться щороку у тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини. Адже саме цього дня у 1948 році Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй прийнято Загальну декларацію прав людини. 

     Проведення тижня мало на меті підвищити рівень правової культури учнів, а також поінформованість учнів щодо їхніх конституційних прав та обов'язків, можливостей їх реалізації та захисту.

  У рамках Всеукраїнського тижня права в училища відбулося багато різнопланових і пізнавальних заходів.

   Розпочався Всеукраїнський тиждень права 08.12.2017р. з виставки малюнків та плакатів на тему «Я знаю свої права»,  які були створені учнями  груп І курсу під керівництвом викладача правознавства Григорьєвої Світлани Віталіївни. Учні творчо підійшли до створення плакатів і малюнків, яскраво виклали своє бачення значення прав людини.

     8  грудня 2017 року для учнів груп №15, 16, 17 і 18 було проведено Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини

   Урок провела викладач правознавства Григорьєва Світлана Віталіївна. Вона в цікавій і доступній формі змогла донести учням значення прав людини в житті кожного, навчала правильно реалізовувати свої права, ставитися з повагою до себе та поважати права інших. Зорієнтувала учнів, куди і до кого звертатись, якщо були порушені їх права.

 У рамках заходу було використано такі форми і методи: презентація з обговоренням,  музична гра "Відгадай права", розв’язання ситуаційних завдань, розгляд і аналіз прикладів  із життя, ознайомлення із Загальною декларацією прав людини, виконання завдання «Дія-асоціація-право», дослідження-презентація "Факти порушення прав із життя відомих людей".

   11.12.2017 року в групах викладачем правознавства Григорьєвою С.В. у навчальних групах була проведена правова вікторина «Твоє життя - твої права». Учні із задоволенням взяли участь у грі й активно відповідали на питання вікторини.

  12.12.2017 року в актовій залі училища пройшов показ презентацій, створених учнями груп на тему «Права і закони в житті людини». Презентації були цікаві і змістовні. Представники груп на високому рівні представили свої роботи.

    У рамках тижня права учнями групи № 18 (професія "Секретар керівника, адміністратор") були розроблені буклети на тему «Людина - не товар!»  під керівництвом майстра виробничого навчання Кругліковської Надії Анатоліївни. Буклети відображають бачення учнями проблеми торгівлі людьми. Вони містять ілюстративний матеріал, а також інформацію щодо попередження і протидії торгівлі людьми.

   Працівниками юстиції були проведені правові години для всіх учнів училища на тему «Адміністративна і кримінальна відповідальність».

  13.12.2017 року представник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Горінчай О.С. на інструктивно-методичній нараді розповів про роботу органу Міністерства юстиції в Україні і про широкомасштабний загальнонаціональний правоосвітницький проект «Я маю право!», який має на меті підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві.

https://www.just.gov.ua/news/9215/

    Протягом Тижня права в бібліотеці училища було оформлено інформаційний стенд «Право в житті суспільства» та діяла книжкова виставка «Право в нашому житті».

 

Переглядів: 528 | Додав: ptu31_poltava | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
МОН ZNO PTOPO PTO IITZO PEDPRESA UZ POIPPO

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz
Адміністратор сайту: Кругліковська Надія Анатоліївна