Пт, 26.04.2024, 06:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Професійно-технічне училище №31 м.Полтава

Меню сайту
Наше опитування
З якого джерела інформації Ви дізналися про наш навчальний заклад?
Всего ответов: 288
Міні-чат
200
Вікіпедія
Наше опитування
Вам подобається наш сайт?
Всего ответов: 172

Головна » 2019 » Грудень » 16 » Всеукраїнський тиждень права
16:47
Всеукраїнський тиждень права

   

   З 09 по 13 грудня 2019 року у Професійно – технічному училищі №31 м. Полтава проводився Всеукраїнський тиждень права, мета якого підвищення ролі правової освіти серед учнів, виховання поваги до закону і прав людини.

   Розпочався тиждень 9 грудня з оголошення заступником директора з НВхР Білай Д.В. Плану проведення Всеукраїнського тижня Прав людини на загальноучилищній лінійці.

  У вестибюлі училища бібліотекар Орєхова О.П. оформила інформаційний стенд «Права людини».

   В читальній залі бібліотеки нашого училища діяла розгорнута книжкова виставка «Право і закон – рушійні сили для життя людини», на якій були представлені матеріали, що містили інформацію про поняття та загальну характеристику права, про українське державотворення, права людини та основний закон – Конституцію України.

   10 грудня майстри в/н та класні керівники у всіх навчальних групах провели виховні години на тему «Загальна декларація прав людини».

   10 грудня в Міжнародний день прав людини викладач права Орєхова О.П. провела Всеукраїнський урок прав людини.

   Викладач разом з учнями гр. №18, №22, №24 розглянули текст Загальної декларації ООН про права людини, переглянули відеоролики про історію розвитку концепції прав людини. У ході проведення заходу учнів також було ознайомлено з основними аспектами нормативного регулювання прав і свобод людини та громадянина. Звернули увагу на основні права та свободи людини і громадянина, закріплені Конституцією України та Загальною декларацією прав людини.

   10 грудня вихователі гуртожитку Олійник М.С. та Марченко Л.М разом з учнями провели бесіду про «Права та обовязки громадян».

   11 грудня майстри в/н та класні керівники, в усіх навчальних групах провели Правову абетку «Права людини згідно Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод».

   11 грудня учні разом з викладачем права Орєховою О.П. мали змогу продемонструвати заздалегідь підготовлені презентації на тематику «Мої права»

   12 грудня психолог Самойленко М.В. в рамках Всеукраїнського тижня права провела інтерактивне заняття «Права та обовязки дітей сиріт»

  Учні гуртожитку разом з вихователями гуртожитку Олійником М.С. та Марченко Л.М організували вечірній кінопоказ документального кіно міжнародного фестивалю про права людини Docudays UA.

   12 грудня учні групи №24 разом з викладачем права Орєховою О.П. та психологом Самойленко М.В. мали змогу відвідати бібліотеку-філіал №10 та поспілкуватися з адвокатом Полтавського місцевого центру з надання БВПД.

   Адвокат Пархоменко А.О. доступно та в цікавій формі розповів учням про важливість підвищення рівня обізнаності громадян щодо їх прав та механізмів, їх реалізації та захисту, способів підвищення юридичної грамотності для формування правової культури. Учні мали змогу задавати питання правового характеру та отримали змістовні відповіді адвоката.

   В рамках зустрічі бібліотекарі презентували інформаційно-книжкову виставку правової літератури та інформаційних буклетів соціально-правової тематики.

   12 грудня психолог Самойленко М.В. провела заняття з елементами тренінгу «Булінг як прояв насилля серед учнів». Мета таких заходів – привернути увагу молоді до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, гендерного насильства та насильства в освітньому середовищі.

   Закінчився Всеукраїнський тиждень права 13 грудня підведенням підсумків та аналізом проробленої роботи разом з заступником директора з НВхР Білай Д.В.

   Всі проведені заходи носили, перш за все, правоінформаційний та правовиховний характер та були спрямовані на те, щоб кожен учень нашого навчального закладу не тільки знав свої права та обов’язки, а й поважав права і свободи інших людей, усвідомлював ступінь важливості дотримання принципу верховенства Права та Закону в державі.

Переглядів: 498 | Додав: ptu31_poltava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
МОН ZNO PTOPO PTO IITZO PEDPRESA UZ POIPPO

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz
Адміністратор сайту: Кругліковська Надія Анатоліївна